atölye 02

Atölye 02/Workshop 02

Şebnem Çakaloğulları
Tuğçe Alkaya

yürütücü/tutor

‘TANIM**SİZ durak’

Boşluk ve durakların hareket üzerinden ilişkisini kurarak Gebze deki ulaşım duraklarına farklı ölçeklerden dahil olunacağı ve tekrar yorumlanacağı bir çalışma sunmaktadır.

Kurgunun temelini transfer noktaları, yani duraklara, yani kentli için bellekte çok büyük boşluklara dayandırılacağı bir atölye çalışması ön görülmektedir.   Bu noktaların yoruma açık en önemli TANIM**SİZ boşluklar olduğu fikrine sıkı sıkıya bağlanılacağı ve tekrardan yorumlanacağı bir atölye çalışma sürecine dahil olunacaktır. Atölye çalışmasının amacı tanım**siz boşlukların tanımının katılımcıların **siz lerin düşünce ağı ile tekrardan üretilmesi, boşluğu TANIMSIZ lığından çıkartarak TANIM**SİZ liğe getirmektir. Çalışma alanı olan Gebze ye farklı, dramatik değişen ölçeklerden dahil olarak, edinilen datalar beden üzerinden sorgulanacak, deneyimlenecek ve kurgulanacaktır. Durağı, nokta olarak algılamaktan çıkartarak hareket üzerinden alan tanımına gidilecektir. Bu alanlar ile birlikte kentte kurulan doluluk boşluk ilişkisi tekrardan yorumlanacaktır.

Hafızada hareket üzerinden kesin imajlar bırakan yerler yıkılmaya ve tekrardan yorumlanmaya açık en verimli yerler olarak düşünülür.

(We will add english translations in the near future.)

Leave a comment